Hókuszpók Kalandpark Nyíradony-Tamásipuszta


VARÁZSLATOS KIKAPCSOLÓDÁS AZ EGÉSZ CSALÁD SZÁMÁRA


A Hókuszpókusz Kalandpark Debrecentől 16 km-re, Nyíradony-Tamásipusztán friss levegőn és a gyermekek számára egészséges zöld környezetben várja látogatóit 0-100 éves korig. A kalandpark egész évben tartalmas kikapcsolódást biztosít a család minden tagjának.


Folyamatosan induló sítanfolyamainkon szakképzett oktatók segítségével nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is elsajátíthatják a síelés alapjait.

A téli-nyári sípályát gyártó Neveplast legújabb fejlesztési, a S-KID elektromos gokart Magyarországon kizárólag nálunk próbálható ki.


ÉLMÉNYELEMEK


.A Hókuszpókusz Kalandpark területén izgalmas játékok várják egész évben a szórakozni vágyó kicsiket és nagyokat.
A játszótéren található élményelemeket a látogatók külön díj nélkül vehetik igénybe
Vár
Hajó alakú mászóka
 
Zorb
Kompresszorral felfújható 3 méter átmérőjű óriás gömb könnyű, rugalmas műanyagból. A résztvevő a gömb belsejében állva próbál a vízen járni. A ki-be jutást légmentesen záródó nyílás biztosítja. A vízigolyóba lépés után levegőt fújnak a gömbbe, amit egy vízbiztos zipzárral zárnak be. Belső átmérője kb. 2 méter. Anyaga: PVC vagy TPU, vastagsága kb. 0,8 mm.

 
Trambulin
A trambulin nemcsak játék, hanem sport is – remek alakformáló, és igazán élvezetes időtöltés. A nagyszerű szórakozási lehetőség mellett jelentős szerepet kaphat a gyermekek koordinációs képességeinek javításában, az izomépítésben, az állóképesség növelésében, a zsírégetésnél, az egyensúlyérzék fejlesztésénél valamint az anyagcsere, a szív és az idegrendszer működésénél egyaránt. Egy trambulinon bárki ugrálhat, életkortól és évszaktól függetlenül.

Streeball pálya


S-KID

Az olasz Neveplast legújabb fejlesztése, az S-KID Magyarországon kizárólag a Hókuszpókusz Kalandparkban érhető el.
A S-KID egyesíti magában a gokart és a driftelés élményét. A pályája megegyezik a téli-nyári sípálya anyagával, így egész évben biztosítja a jeges úton való vezetés élményét.

A S-KID a fiatalabb korosztály számára érhető el, de kisebb felnőttek is biztonságosan használhatják.

LÉZERHARC PÁLYA (LASER TAG)

A lézerharc más nevén laser tag, lézercsata a paintballhoz hasonló fájdalommentes harci szimulációs stratégiai kalandjáték, melyet bárki űzhet kortól, nemtől függetlenül. 

A játékeszközök nevükkel ellentétben nem lézerrel-, hanem infravörös jellel működnek, mint egy TV távirányító, így gyakorlatilag teljesen veszélytelenek a játékosokra, és azok környezetére. 


A tiszta játék irányításáért, lebonyolításáért, a fegyverek helyes használatáért, valamint a szabályok betartásáért, játékmesterek felelnek.

Az Intager Raptor II laser tag nem szennyezi a környezetet, nem veszélyes. Nincs szükség védőfelszerelésre, nem kell beöltözni, akár fürdőruhában is játszhatod. Nincs szükség elkerített, védőhálóval határolt pályára sem. 

A Hókuszpókusz Kalandparkban lehetőséged nyílik kipróbálni az lézercsatát külön, erre a célra kialakított pályán.



HÓFÁNK (TUBBY) CSÚSZDA

A Neveplast típusú hófánk pálya 90 méteres hosszúságával a gyerekeknek és a felnőtteknek is izgalmas élményt nyújt.
Az egyenes és kanyargós pályán télen-nyáron biztonságosan csúszhatnak le a szabad száguldás szerelmesei– súlytól függetlenül.


EUROBUNGEE TRAMBULIN

Klasszikus 4 állásos Eurobungee trambulin. Ez a nagyszerű játék hatásos adrenalin pumpa teljesen biztonságos környezetben.
Nagyszerű érzés a gravitációt legyőzve akár 8 m magasságba fellendülni, forogni, szaltózni, kipróbálni akrobatikus elemeket.
A súlynak megfelelően beállított gumikötél, a méretnek megfelelő beülő heveder, a személyi felügyelet biztosítja a tökéletes kikapcsolódást akár felnőttek részére is.

BELSŐ JÁTSZÓHÁZ

A Hókuszpókusz Kalandpark központi épületében található játszóház egész évben kreatív szórakozást biztosít a gyerekek számára. A játszóházban a szülők végig tudják kísérni gyereküket, együtt tudnak játszani vele.
A játékok készség- és mozgásfejlesztőek, valamint az állóképesség javításában is segítenek.

8D MOZI


Az installált mozi képes 5D és 8D-s filmek vetítésére egyaránt. A moziban 8 állandó férőhely van, minden személy 3D-s szemüveget kap a vetítés idejére. Ezekben az előre pozícionált ülésekben speciális effektek játszódnak le, miközben maga az ülés sor is mozog a film ideje alatt. Ilyen speciális effekt, a vízpermet, a hóesés, a füst-, vagy láng effekt, villámeffekt és a székbe integrált hát és kar vibrátor, illetve a pneumatikus működésű „láb-csapda”.

A 8D mozi, egy PC-vel vezérelt, előre programozott valós idejű játék szimulációt futtat, 8-12 perc hosszúságú filmekben. Ezekben lehetőségünk van beavatkozni a filmekben, fegyverekkel célzott lövést kell leadni a vásznon feltűnő ellenfelekre. 
Ezt követően a rendszer értékeli és rangsorolja a játékosokat, majd a film vetítése előtt, a rendszer által automatikusan elkészített fényképek alá teszi az elért eredményeket, amit a mozi bejárata fölé elhelyezett monitoron láthatunk.


TÉLI-NYÁRI SÍPÁLYA

A Hókuszpókusz Kalandparkban található téli-nyári sípálya 120 méteres hosszúságával nemcsak a gyerekeknek és a síelni tanulóknak, hanem akár a profi síelőknek is kiváló gyakorlási lehetőséget biztosít.
A pálya az Olaszországból származó Neveplastmárkájú műanyaggal van borítva. Anyagának és kialakításának köszönhetően -18-tól +40 fokig, tehát egész évben használható, mind a sízők mind a deszkások részére a havon sízéssel csaknem azonos érzést ad.
A téli-nyári sípálya használatához nem szükséges különleges felszerelés, normál sí, illetve snowboardfelszereléssel használható, siklási tulajdonságai a természetes hóhoz hasonlóak.
Használata során nem kell semmiféle anyaggal kenni a sífelszerelést és mivel a pálya ellenállása a hóborította sípályával azonos, a felszerelést nem károsítja. Az esésből következő balesetveszély is minimális. A pálya homogén felülete a korábbi műpályákra jellemző ujjsérüléseket teljesen kizárja, az egyéb sérülések esélyét pedig minimálisra csökkenti. Ezen a burkolaton lehetőség van a sízés haladó technikájának a carving technikának az elsajátítására, sőt a pálya versenyzők edzésére is alkalmas. 


NÉPI JÁTÉKSZIGET

A játéksziget néhány magyar és egyéb európai nép hagyományos, történelmi játékait teszi kipróbálhatóvá.  
  • Petang: A pétanque golyó fémből készül, átmérője legalább 70,5 milliméter és legfeljebb 80 milliméter. A kivétel az élénk színűre festett célgolyó, az „Öcsi”, amelynek anyaga fa, vagy műanyagból készül, átmérője 30 milliméter.játékban először az Öcsit dobja el a kezdő csapat, nem érhet semmihez és senkihez és úgy kell megállnia, hogy a dobókörből legalább hat, legfeljebb tíz méter távolságra legyen, a pálya szélétől és bármilyen akadálytól pedig legalább egy méterre. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az Öcsihez. Mindig a rosszabb helyzetben lévő csapat (vagy játékos) következik, ha még van hátra golyója. A csapat a kör végén annyi pontot kap, amennyi golyója közelebb állt meg az Öcsihez, mint az ellenfél legközelebbi golyója. A verseny akkor ér véget, ha az egyik csapat eléri a 13 pontot és ezzel győz.

  • Gólyaláb, lápon járás: A rúd felső végét kezükkel fogják vagy hónuk alá dugják. Járás közben nem támaszkodnak másik botra, nem kötözik hozzá a lábhoz, csak ráállnak a taposóra. Taposója mesterséges, faragott, toldott fadarab, állítható.

  • Diótörő: fából készült, négy lábbal rendelkező játék a végén egy csővel, amelyen keresztül kell a diót begurítani. A játékos egy fából készült kalapáccsal próbálja a kiguruló diót eltalálni.


  • Rönkhajítás: egész Európában ismerik. Rendszerint férfiak vetélkedése volt, de egyaránt kedvelt nők és gyerekek körében is. A versenyzőknek a kijelölt kezdővonaltól egy farönköt kell minél messzebb hajítani.

  • Hordó lovaglás: fából készült, két lábon álló 80 cm magas ügyesség játék, melynek a keresztrúdján egy hordó található, amin a játékosnak minél tovább fent kell maradnia. A fennmaradást a játék végéhez rögzített kötél segíti. Cél: átérni a rúd másik oldalára.


  • Szögbeverés: a cél az, hogy a játékos minél kevesebb idő alatt beverje a szöget a farönkbe. Méret: 2x2 m.


  • Lengőteke állvánnyal: a golyót a megfelelő ívben ellendítjük a tábla mellett majd a vissza térő golyó üti meg a bábut. Több szempont figyelembe vételével játszhatjuk. A 9 álló bábut ütjük meg majd újra felállítjuk. Három lendítés során kiderül  milyen összértéket tarol egy-egy játékos.Másik eljárás szerint azt számoljuk, hogy a kilenc bábu mindegyikét hány lendítéssel tudjuk tarolni.

  • Óriás sakk táblával: A figurák egy kézzel könnyen foghatóak a fejrészen. Nem törékenyek, erősek, formatartóak, kézi erővel nem lehet deformálni, behorpasztani. Nagy figurák. A király magassága 64 cm, talpátmérő: 23 cm
  • .
  • Óriás malom játék táblával: 24 db, 13,1kg, átmérő 25cm figura

NYITVATARTÁS

A Hókuszpókusz Kalandpark egész évben nyitva tart.
Hétfő-Péntek: zárva

Szombat-Vasárnap: 10.00 – 18.00
Csoportok érkezése esetén a nyitvatartási idő előzetes egyeztetés alapján módosulhat.
Cím: 4252 Nyíradony-Tamásipuszta Akácos u. 23.

Tel: 20/589-8905
E-mail: info@hokuszpokusz.hu

http://www.hokuszpokusz.hu/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...